Buto interjeras – architektūrinės formos lankstinukas

Buto interjere architektas panaudoja keramikines plyteles, geometrinei konstrukcijai dekoruoti, kuri dekoratyviai ir funkcionaliai suskaido buto erdves. Ar Jums tai neprimena buto, kurio pagrindinėje erdvėje suprojektuota architektūrinė forma, primenanti origami lankstinuką buto interjere? Tai taip pat architekto Hector Ruiz-Velazquez kūrinys.

Tai namo, esančiame Madride, palėpė. Projekto pavadinimas yra „Keramikinis namas”. Kodėl? Grindys, pertvaros, architektūrinė forma, atskirianti erdves ir sukurianti kaip ir antrą aukštą palėpės erdvėse,  yra išklijuotos baltomis keramikinėmis plytelėmis. Plytelės yra pagrindinis apdailos elementas, į bendrą žaismą įtraukiantis baltai dažytas sienas, baltos spalvos dviejų žmonių skulptūras svetainėje. Balta patalynė miegamojo erdvėje taip pat dalyvauja baltos spalvos žaidime. Kaip subtiliai baltame  ir lygių plytelių, bei dažytų paviršių fone išryškėja medinės detalės: stalas, kėdės kojos, spintelė, veidrodžių rėmeliai. Tai jaukiai žavi šalto baltumo sienų, plytelių ir šiltų medinių baldų, interjero aksesuarų romantika.

Architektas sukūrė kaip ir begalinę erdvę. Kaip ir nėra šiame bute nei pradžios nei pabaigos. Erdvė kaip ir nekliudomai plaukia tarp atvirų kambarių ir skirtingų lygių, kartu su ramia, natūralia ir dirbtine šviesa, suteikdama ramų poilsį bute.

svetainės vaizdas iš viršaus
konstrukcija buto interjero erdvėje
stalas ir kėdė svetainėje
svetainės vaizdas iš koridoriaus
lentyna virš svetainės
veidrodžių kolekcija ant sienos bute
darbo kambario ir koridoriaus interjerai
virtuvės vaizdas bute

Virtuvės interjeras – erdvėje plūduriuojančios stačiakampės formos. Virš grindų tai stalviršis su integruota virykle ir metaline kriaukle, pritvirtintas ant spintelių. Palubėje tai lentyna, kertanti erdvę stačiu kampu su žemiau esančiu stalviršiu. Šaldytuvas yra integruotas stačiakampės formos bloke, stovinčiame lygiagrečiai su stalviršiu ir spintelėmis.

valgomojo stalas, veidrodžiai ant sienos virtuvėje
virtuvė ir valgomasis iš viršaus
miegamojo k erdvė buto interjere

foto: thedesignerpad

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *