Nišų žaismas svetainės ir virtuvės bendros erdvės interjere

Nišos svetainėje

Niša interjere yra puikus architekto, interjero dizainerio funkcinis bei estetinis pagalbininkas, projektuojant tiek prekybines, tiek kitai komercinei ar administracinei veiklai skirtas patalpas, tiek gyvenamosios paskirties patalpas.

Nišą galima būtų pavadinti architektūriniu elementu, o spintą jau interjero detale. Nors nišos ir spintos paskirtis bei išvaizda vidaus erdvėse gali būti panaši. Niša tai kaip ir  pastato karkaso dalis, ertmė pastato karkase. Spinta – tai jau pilnavertis interjero gyventojas. Tai vėl kaip ir architektūros-dizaino skalė. Nuo architektūros iki interjero, – nuo antikos, kada architektūrai buvo skiriamas pagrindinis dėmesys, iki baroko, kada baldai tapo pilnaverčiais interjero elementais. Niša, tai integravimasis į visumą, baldai tai – išsiskaidymas, detalių išsisklaidymas plokštumoje ir erdvėje. Niša vidaus erdvėse sukelia daugiau minimalistines nuotaikas. Spinta yra daugiau klasikinio interjero atstovas.

Nuotraukoje matome svetainės, virtuvės ir holo bendrą erdvę, kurioje suprojektuota net keletas skirtingų nišų. Keletas nišų sienose, – vienoje yra įrengtos lentynos, kitoje lentynos su apšvietimu. Sienutėje, skiriančioje svetainės kambarį nuo holo erdvės, įrengta niša – anga su lentynėlėmis. Lubose įrengtos nišos, iš kurių sklinda šviesa, apšviečianti virtuvę ir svetainės kambario dalį. Netgi virtuvės erdvė suprojektuota ir įrengta kaip ir nišoje. Nišos įspūdį sustiprina betoninės sienutės, įrėminančios virtuvę iš dviejų pusių.

 

1 komentaras apie “Nišų žaismas svetainės ir virtuvės bendros erdvės interjere”

  1. Vadinasi tu kalbi ne tiek apie minimalizmą, o apie apskritai futuristinę tendenciją, turbūt „švaros estetika” tam tinkamesnis terminas. Bet tai dabar yra absoliučiai dominuojantis reiškinys – grafinis dizainas, muzika, fotografija, automobiliai, mobiliakai, menai Tai manau susiję su elektronikos, naujumo kulto, virtualumo įsigalėjimu (hi-tech, kosmosas, futurizmas), pedantizmas ir hyper precizika, tai ne būtinai minimalizmas ir dažniausiai ne minimalizmas. Ko gero (gal ir ne) ši tendencija tik stiprės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *