Originalios idėjos minimalistiniame namo interjere

Kažkas nostalgiškai artimo yra šio namo virtuvės interjere. Tiksliau nišoje su langu. Asmeniškai man tai primena 80-90 m. keliones po Rusiją, Baltarusiją. Dar tiksliau keliones traukiniu. Kada gurkšnoji arbatą ir už lango vienas kitą keičia vaizdai. Staliukas su atrama, sėdimos vietos, po kuriomis gali įgrūsti savo krepšį.

Bet grįžkime prie interjero. Puiki kedro medžio apdaila; langas, įrėmintas tamsiame rėme, savo spalva atsikartojančiame kabančiuose šviestuvų gaubtuose, vazelėje gėlėms, dekoratyvinėje vazoje, esančioje nišoje virš vienos iš sėdimų vietų, ir medžio šakose, esančiose už lango. Šviesos atspindžiai ant medinių paviršių, asociacijos būdu išvilioja dėmesį iš namo vidaus į už lango rytinės saulės spindulių tirpdomą rūką virš pievelės. Kas galėtų atsisakyti išgerti puodelį arbatos ar kavos šioje meditatyviai minimalistinėje aplinkoje?

Name sukuriama nauja funkcija. Įprastame išplanavime ši funkcija ”ištirpsta” tarp virtuvės, valgomojo ar svetainės funkcijų, tačiau šio namo erdvėse ji sužiba atskira erdve.

Kavos, arbatos staliukas virtuvės interjerestalas viduryje virtuvės kambariobalta spalva, medžio apdaila svetainės interjere

Dar viena originali idėja, tai miegamąjį kambarį nuo bendros erdvės atskirianti slankiojanti medinė pertvara. Dvi žemiau esančios nuotraukos padeda įsivaizduoti šį sprendimą. Miegamasis kambarys priklausomai nuo pertvaros padėties tampa bendros erdvės dalimi ar privačia zona.

judanti medinė pertvara namo interjerebalta spalva, medžio apdaila miegamojo interjerenamo planas

Namo sklypas yra apjuostas aukštais spygliuočiais medžiais, su atsiveriančiu vaizdu į pievą ir tolumoje boluojantį Ramiujį vandenyną. Kliento poreikius namo architektūrai ir interjerui trumpai galėtume išreikšti žodžiais – japoniškas paprastumas. Architektūrinis sprendimas prasideda nuo  paprasto klėties formų vystymo, išsirutuliuojančio į aštuoniakampį stogą, pagrindiniame fasade nutrūkstantį ir atveriantį pastatą pievos ir vandenyno vaizdams. Namo sienose langai, durys ir angos, atsikartojančios atvirų angų formose,  suteikia galimybę matyti panoraminius vaizdus.

medinio namo fasado fragmentasfasado fragmentas vakare

medinės lentelės namo fasade
medinio namo vidaus kiemasmedinis namas klėties architektūramedinis namas vakare

Turnbull Griffin Haesloop Architects

3 komentarai apie “Originalios idėjos minimalistiniame namo interjere”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *