Originalios bendros erdvės išplanavimo idėjos name Ispanijoje

Namo projektas, įgyvendintas nedidelio kaimelio pakraštyje, netoli Girone, Ispanijoje. Projekto autoriai – architektūrinio projektavimo firma 05 AM Arquitectura.

Siaura sklypo forma padiktavo terasinio namo ar namo skirtinguose lygiuose idėją. Pastato šoniniuose fasaduose langų nėra. Langai išdėstyti išilgai sienų, kiekviename aukšte namo priekiniame ir galiniame fasaduose. Pro langus, suskaidžius ir atvėrus stogo plokštumas, natūrali šviesa apšviečia namo vidaus erdves. Pailgas namo planas suteikia galimybę atsirasti perspektyviniams vidaus erdvių vaizdams. Pietų pusėje perspektyva prasitęsia į eksterjerą, atsiverdama kraštovaizdžio vaizdais.

Į namą galima patekti tiek iš gatvės pusės pirmame aukšte, tiek iš sodo pusės žemesniame, rūsio lygyje, kuriame yra įrengtas garažas. Įėjimui paprastai yra naudojamas pastarasis, pietinis įėjimas į namą, prie namo privažiuojant automobiliu.

Namo vidaus erdvės savo išplanavimu įkūnija mažiausiai dvi savitas, originalias namų išplanavimo idėjas.

Tai namo projektas, kuriuo architektai siūlo originalius sprendimus, optimaliai išnaudodami esamas sąlygas: tiek privalumus, tiek ir minusus; sukurdami įdomias erdves, kurias galima vienaip ar kitaip, tradiciniu ar netradiciniu būdu panaudoti, transformuojant ir pagerinant aplinką namuose.

Žavios vidaus apdailos detalės iškyla prieš akis, kiek giliau pastudijavus namo projektą.Terasinis namas, bendra interjero erdvė, 3 lygiai

Terasinis namas, svetainės erdvė, lauko terasa

Pirmame aukšte svetainės kambario erdvė vitrininiais langais atsiveria į lauko terasą.Terasinis namas, svetainės erdvė

Terasinis namas, laiptai į antrą aukštą

Iš svetainės kambario atsiveria perspektyva į daugiafunkcinę erdvę: poilsio, darbo, mokymosi erdvė ir virtuvės, valgomojo erdvė. Laiptuotos grindys, ryškiai geltona lentyna – apsauginis barjeras apibrėžia ir atskiria funkcines namų erdvės zonas.

Terasinis namas bendra interjero erdvė

Viena iš originalių namo vidaus erdvių išplanavimo idėjų. Namo bendros erdvės centinėje dalyje suprojektuojama universali erdvė, galinti būti tiek laisvalaikio ir pramogų erdve, namų kino erdve su žiūrovų vietomis ant laiptų pakopų, tiek darbo, mokymosi erdve, tiek biblioteka, tiek vaikų žaidimų aikštele ar erdve, skirta bet kokiai kitai veiklai, kuo galima užsiimti namuose. Siekiant geresnio ryšio tarp skirtingų erdvių ir zonų, tarp interjero ir eksterjero, daugiafunkcinė zona projektuojama lygyje, tarpiniame tarp rūsio ir pirmo aukšto.Terasinis namas, bendra interjero erdvė, laiptai

Terasinis namas, bendra interjero erdvė, darbo kambarysTerasinis namas, bendra interjero erdvė, virtuvė

Šiaurinėje namo pusėje yra įėjimas iš kaimo gatvelės.Terasinis namas, virtuvės kambarys, įėjimo durys

Kita originali namų erdvės išplanavimo idėja, tai netradicinė garažo, kaip patalpos panaudojimo namuose koncepcija. Tai galėtume pavadinti pilnateisio namo gyventojo statuso suteikimas automobiliui ir jo užimamai erdvei namuose. Erdvei, skirtai automobiliui ilsėtis, automobilio miegamąjam kambariui suteikiamas pagrindinės patalpos name statusas. Netgi gana svarbios. Iš garažo, kaip pagalbinės patalpos namuose, garažas tampa rišančiąja grandimi, tarpine erdve tarp lauko ir vidaus, eksterjero ir interjero. Terasinis namas, bendra interjero erdvė, 3 lygiai1

Garažo erdvė tradiciškai tampa sandėliuku su automobiliu, dažnai niūroku ir tamsoku. Architektų idėja yra garažą paversti transformuojama erdve. Pertvarai atsivėrus, garažo erdvė tampa namo bendros erdvės dalimi. Poilsio ar daugiafunkcinės zonos namuose tąsa.

Terasinis namas, bendra interjero erdvė, vaizdas iš garažo

Laiptai į antrą aukštą, į miegamųjų kambarių zoną.Terasinis namas, laiptinės interjeras

Terasinis namas, miegamasis kambarys, langasTerasinis namas, koridoriaus interjeras

Stiklinės grindys praleidžia natūralią dienos šviesą, apšviesdamos virtuvės ir valgomojo zoną pirmame aukšte.Terasinis namas, koridoriaus interjeras1

Terasinis namas, pjūvisTerasinis namas, planaiNamo fasadas

Home DSGN

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *