Anamorfinis menas apleistuose pastatuose

Prancūzų fotografas George Rousse savo meilę architektūros fotografijai sujungia su dažytomis instaliacijomis pastatuose, sukurdamas protą gluminančias iliuzijas. Jis tapo įvairias taisyklingas ar netaisyklingas formas, dėmes, figūras senuose, apleistuose pastatuose. Žiūrint į rezultate įvykusias architektūrines ar interjero instaliacijas iš tam tikro atskaitos taško, matomos neįtikėtinos optinės iliuzijos. Dažytos formos ant sienų, lubų, grindų kitų vidaus detalių lyg ir atsiplėšia nuo paviršių ir tampa lyg ir plūduriuojančiomis plokščiomis plokštumomis erdvėse. Ši meno rūšis yra žinoma kaip Anamorfinis menas. Įkvepiantis būdas transformuoti nenaudojamus, apleistus pastatus ir paversti juos meno kūriniais.

Žiūrint į instaliacijų nuotraukas, matome įvairias dažytas plokštumas. Mūsų protas „mato” plokštumas. Panašiai kaip paukščiai apsigaudavo matydami baidyklę darže. Baidyklių paukščiams baidyti daržuose gal jau nebėra, tai tik vaikystėje matytų vaizdų išlikę paveiksliukai mano atmintyje.Įdomiausias momentas įvyksta, jeigu pradedame išlankstyti „plokštumas”. Prote atsiranda erdvė, protas sukuria vidinę erdvę, kuri menininko ir fotografo buvo lyg ir „ištiesinta”, suplokštuminta. Pasimėgaukime plokštumomis, bet ženkime dar vieną žingsnį. Atstatykime, pamatykime, suvokime erdvę. Tai panašus pojūtis ar efektas, kuris ezoteriniuose ar dvasiniuose tekstuose apibūdinamas sąmonės išplėtimu.

Pasidžiaukime iliuzija ir išplėskime savo sąmonę.architektūrinė instaliacija georges-rousse1architektūrinė instaliacija georges-roussearchitektūrinė instaliacija georges-rousse15

Pasigėrėkime stačiakampėmis ir kvadratinėmis plokštumomis, plūduriuojančiomis erdvėje.. Išlankstykime, kvadratines, stačiakampes plokštumas ant grindų, sienų, lubų. Atstatykime erdvę. Ar jaučiate malonų, plečiantį pojūtį proto plokštumose ir erdvėse?

architektūrinė instaliacija georges-rousse7architektūrinė instaliacija georges-rousse12

architektūrinė instaliacija georges-rousse13

Raudonas kvadratas gražiai išsilanksto ant grindų, sienos, kolonos, medinių lentelių. Efektas kažkuo panašus, lyg bandant pamatyti 3d vaizdus optinių iliuzijų paveiksliukuose.

architektūrinė instaliacija georges-rousse3architektūrinė instaliacija georges-rousse6architektūrinė instaliacija georges-rousse2

architektūrinė instaliacija georges-rousse11

Trumpas video filmukas „Lankstant erdvę: Georges Rousse, Durham projektas”

wise design interiors

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *