Baltai skambančios sijos svetainės kambarių interjeruose

Žiūrint į švediškai baltų palėpių nuotraukas.. į baltai dažytas sijas svetainės kambariuose.. Paprastai tai darome nesąmoningai. Kaip ir leidžiame vaizdui „įeiti” ar atsispindėti mūsų sąmonėje. Taip pat mes nesąmoningai vaikštome, lakstome po įvairiausias erdves, kambarius, butus, namus, esančius mūsų atmintyje ar likusius prisiminimuose. Kaimyno bute mačiau gražią vazą.. kokioje parduotuvėje buvo parduodama geltonos spalvos šviestuvo gaubtas?.. šalia stovėjo sidabrinės spalvos toršeras.. kur nusipirkti ovalios formos veidrodį?.. baltos sijos interjere.. kažką panašaus mačiau žurnalo puslapiuose..

Tai kelionės po savo prisiminimus, atminties labirintus.

Daugeliu atveju savo minčių mes nevaldome. Mes einame gatve, mintys vaikštinėja namuose, apžiūrinėdamos butą: ar išjungiau šviesą.. užmiršau pakloti lovą, nepažiūrėjau, gal buvo laiškų.. Kartais kokios tai mintys kuriam tai laikui užvaldo mus ir sukasi, sukasi galvoje, kaip subraižyta plokštelė: ką daryti su tomis žaliomis užuolaidomis? ką daryti.. ką daryti… Kartais minčių procesas yra šiek tiek valdomas. Mes ko nors ieškome: ką tai matėme, girdėjome, lietėme ar kas tai sukėlė mums kokias tai asociacijas.

Daugiau ar mažiau minčių judėjimo procesas yra nesąmoningas ar pasyvus. Kaip šį procesą padaryti sąmoningesniu, iš pasyvaus paversti aktyviu?

Vienas iš būdų, tai prie įprastinės savo minties, vaikštinėjančios atminties užkaboriuose ir apžiūrinėjančios prisiminimų lentynas, pavadinkime ją nešančiąja mintimi, „prikabinti” kitus savo pojūčius: lytėjomo – siena šiurkšti ar švelni? temperatūros pojūtį – sofos medžiaga šilta ar šalta? drėgnumo – oras drėgnas ar sausas bute? uoslės – malonus ar nemalonus kvapas namuose ar kitus pojūčius, kurių oficialiai yra 5, nors „neoficialiai” lyg ir daugiau. Kaip ir apginkluokime savo mintį papildomais erdvės tyrimo „prietaisais” ir nusiųskime į tikslinę kelionę. Nesąmoninga, įprastinė mintis palyginus su taip apginkluota mintimi, tai betikslis vaikštinėjimas po biblioteką ar ieškojimas knygų, kurios jau seniai perskaitytos, ir išsamus susipažinimas su bibliotekoje esančių knygų turiniu.

Galbūt tuomet žmogus, eidamas gatve, tiksliau šaligatviu, „grįš iš savo galvos” ir išgirs automobilių keliamą triukšmą, girdės žmonių šūksnius, kažkur tai netoliese ir, galbūt, išgirs čiulbančius paukščius medžiuose..

Pasižvalgykime po žemiau esančias palėpės interjerų nuotraukas. Apžiūrėkime baltas sijas svetainės kambariuose, įrengtuose namų palėpėse. Palieskime, užuoskime, paragaukime, pajauskime, išgirskime..baltos sijos kambario interjere_3baltos sijos kambario interjere_4baltos sijos kambario interjere_6

baltos sijos kambario interjere_1baltos sijos kambario interjere_2baltos sijos kambario interjere_7
baltos sijos kambario interjere_9baltos sijos kambario interjerebaltos sijos kambario interjere_8
baltos sijos kambario interjere_10baltos sijos kambario interjere_11

Hemnet

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *