Šviesus, erdvus ir dinamiškas buto interjeras Amsterdame

Kai kada interjeras tiesiog tik pamačius, iš karto sužavi. Norisi prieiti arčiau, paliesti sienas, grindis, baldų detales. Kai kada interjeras lyg ir turi subręsti. Gal galima būtų palyginti su išlaikytu vynu ar viskiu. Tik gal procesas atvirkštinis: žiūrovas ar stebėtojas turi subręsti. Gali būti tiek daug vizualinės informacijos, kad protas negali aprėpti visumos ar tiek mažai, ar ji kaip ir užkoduota, kad sunku ją „perskaityti”. Įspūdis gali būti: „- man nepatinka”. Nors iš tiesų tai tik požymis, kad nepakankamai ilgai, nepakankamai dėmesingai buvo bendrauta su vidaus erdvės detalėmis ir elementais.

Mano akys interneto erdvėje kelis kartus buvo susidūrusios su šiomis nuotraukomis, protas bandė suprasti: kas? kodėl? kaip? Tik šiandien pamačiau lengvai paslėptas, žavias idėjas.lazeriu išpjautos angelės sienoje valgomojo erdvėje

Buto interjero autoriai olandų architektai i29. Butas skirtas gyventi keturiems žmonėms. Erdvės išdėstytos per du aukštus. Iš pradžių krinta į akis lazeriu išpjautos angos, angelės, bėgiojančios po buto erdves. Kiek giliau pastudijavus, galima suprasti ir angų praktiškumą.Pažiūrėkime nuotrauką žemiau. Tai kaip ir virtuvinės spintelės. Nereikalingos durelių rankenėlės, iš dalies matoma, kas yra viduje.lazeriu išpjautos angos virtuvės spintelėsebalta virtuvė, vaizdas iš virtuvės į valgomąjį

Iš tiesų tai paslėpta sekcija. Lyg ir nesimato iš pirmo žvilgsnio.

lazeriu pjautos angos spintoje valgomojo erdvėje

Iš pradžių lyg ir nesimatė juodos spalvos baldų, pušies medienos apdailos.

lazeriu atliktomis išpjovomis dekoruota siena

Proporcijos ir medžiagos. Statika ir dinamika.

pušis, balta, angomis dekoruota siena, proporcijos

Stoglangis apšviečia laiptinę.

lazeriu išpjautos angelės sienoje hole

Balta spalva, šviesios pušies laiptų pakopos, turėklai, sienų apdaila sukelia tokį lengvumo įspūdį, formos lyg sklando erdvėje. Ši nuotrauka priminė japonų projektą, aprašytą straipsnelyje Medžio, baltos, žalios akcentai.

šviesios pušies laiptai, baltos sienostamburas, pušis, balta spalva

Tobulas tualetas. Proporcijos, medžiagos, detalės.

šviesi pušis, balta spalva tualeto interjere

Kaip ir matau projekto autorius, besišypsančius: ” – Imkite ir nuobodžiaukite, bandykite suprasti, vis dar nuobodžiaujate, bandykite suprasti, gėrėkitės, grožėkitės!”

TheArtistandhismodel

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *