Prabangi vila Meksikos jūros pakrantėje

Casa Almare vila, suprojektuota Elías Rizo Arquitectos yra Puerto Vallarta, Meksikoje. Pastatas pastatytas ant vieno iš gražiausių Jalisco paplūdimio kranto.

Žiūrėdami į nuotraukas, greitai pastebėsite ir pajausite architektų dėmesį ir prisilietimą prie kiekvienos vidaus ir išorės detalės: nuo apšvietimo detalių, ekologiškų apdailos medžiagų iki nestandartinių baldų ir aksesuarų.

Iš gatvės pusės fasado sunku suprasti, kokio dydžio yra pastatas, nes matosi tik viršutinis aukštas. Pastatas keturiais aukštais, lyg uola, leidžiasi žemyn link akmenukų, skalaujamų jūros vandens, paplūdimyje.

Casa-Almare-Elias-Rizo-Architects- gatvės fasadas

Į vilą galima patekti, atsivėrus automatiniams metaliniams vartams. Jus pasitinka akmeninė siena, medinių lentelių terasos grindys, balta pastogė ir jūros vaizdas.. lyg ir namo interjeras, bet tuo pačiu ir eksterjeras. Pietų kraštuose ribos tarp interjero ir eksterjero, vidaus ir lauko, kiek išsitrina.

įėjimas į vilą

Saulės spinduliai šildo, jūros vėjas gaivina prabangaus namo sienas, lubas, grindis. Tropikinių medžių medienos apdaila ir gamtos dizainerės sukurta medinė skulptūra žadina minčių aštrumą.

Casa-Almare-Elias-Rizo-Architects-svetainė, medžio kamienas skulptūra

Daugiau natūralios medienos paviršių ir linijų.

casa-almare- natūralios medinės detalės

Balta spalva ir medinės detalės. Galbūt tai geriausiai atgaivina tropikų karštyje.

Casa-Almare-Elias-Rizo-Architects- medinis stalas svetainėje, balta spalva

Namo interjerai ir eksterjerai, žiūrint į nuotraukas, atrodo lyg vandenyno bangos. Nepavyksta peržiūrėti nuosekliai, pavyzdžiui, pradedant pastato fasadais ir baigiant intejero detalėmis, ar atvirkščiai. Jūros vaizdai sušildo emocijas, pamaitina protą, medinė pastogė ir terasa sugražina į pastato apdailos realybę. Medinės dušo grindys ir medinis stovas, akmeninė siena „interiorizuoja” – intravertuoja dėmesį į vidų. Šioje vietoje galima šiek tiek pakalbėti apie interjero ir architektūros psichologiją. Jei žmogus labiau domisi interjerais, vidaus apdaila, dekoro detalėmis galima pasakyti – žmogus yra daugiau intravertuotas, jo dėmesys labiau nukreiptas į vidų, tuo pačiu į save. Jei žmogus labiau domisi išoriniais tūriais, pastatų fasadais, architektūra – jis daugiau ekstravertas, jo dėmesys nukreiptas į išorę. Taigi, interjero dizaineris yra daugiau intravertas, architektas – ekstravertas. Geriausia, kai mes išlaikome balansą, galime pažiūrėti į vidų ir į išorę, sugebame konfrontuoti savo prigimtį ir aplinkos faktorius. Pastebėkite, kaip Jūs, žiūrėdami vieną interjero nuotrauką, antrą, trečią palaipsniui „einate gylyn”, 

casa-almare-enpundit lauko terasa, medinės dušo grindys

jūros vaizdai, eksterjeras „eksterjerizuoja”, atbanguodami „čia ir dabar” džiaugsmą.

lauko terasa, staliukai, jūra

taip pat vakaras ir rytas. Vakaras palaipsniu „interiorizuoja”, mažina erdvę, rytas vėl brėkšta aušra, atverdamas vis naujas patirtis bei pojūčius.

Casa-Almare-Elias-Rizo-Architects-vaizdas į jūrą pro langą

Medituodamas žmogus eina gylyn į save, kurdamas realizuoja save.

miegamasis, medinė pertvara

Casa-Almare-Elias-Rizo-Architects-miegamasis, balta užuolaida

Viloje yra 5 miegamieji kambariai, kiekviename įrengti oro kondicionieriai. Iš kiekvieno miegamojo terasos galima gėrėtis puikiais vaizdais į jūrą.

lova su baldakimu, miegamasis

4 miegamųjų vonios kambariai su sūkurinėmis voniomis.

balta vonia, medinės spintelės

medinis baro stalas vilojeprabangi vila vakare
prabangi vila, baseinas
medinė siena miegamąjamemedinė pertvara miegamąjameažūriniai metaliniai vartai viloje
pastato formos, vaizdas į jūrąsvetainė vakare, medinė skulptūramedinė terasa,stikliniai turėklai, vaizdas į jūrąmedinės terasos vaizdas iš viršaus, jūros krantasatviri vartai į vilą

Elias Rizo Arquitectos