Natūralaus grožio beieškant: laiptai iš medinių tąšų

Dviratis jau seniai išrastas. Visa kita tik detalės, aksesuarai, eksterjeras. Tiesa, kalbame mes apie „stačiakampius ratus”, kurie mums kasdien padeda pakliūti iš vieno lygio į kitą – namuose, darbe, kavinėje ar teatre. Juos, lipant aukštyn ar žemyn, minti mums reikia kasdien ir, daugeliui iš mūsų, patiems. Kiek panašu į vaikų užduodamas mįsles. Kas tai?.. Hm.. tai laiptai.

Ir turbūt vieni iš paprasčiausių laiptų, kokius tik galima suprojektuoti ir įrengti. Nuogi, niekuo neprisidengę ir niekieno neprilaikomi. Beveik kaip motulė – gamta sutvėrė. Na motulei šiek tiek padėjo architektūros firma QC iš Lenkijos.

Spiraliniai laiptai iš medinių tąšų buvo įrengti, rekonstruojant butą per du aukštus. Laiptai sujungė bendrą virtuvės ir svetainės zoną, įrengtą pirmame aukšte su miegamąją zona, esančia antrame aukšte. Medinės laiptų pakopos iš eglinių brūsų yra suklijuotos viena su kita ir, besisukdamos spirale, yra sutvirtintos plieniniais strypais. Kai kurios laiptų pakopos pritvirtintos prie sienos

Kad kiekviena medinė pakopa būtų gamtiškai natūrali ir tikroviška, ant medžio blokų buvo pilamas vanduo, ir po to jie buvo džiovinami krosnyje. Mediena „natūraliai” trūkinėjo ir plyšinėjo.

Pasirodo gamybos procesas nebuvo toks jau paprastas, ir dviratis buvo išradinėjamas toliau. Norėjosi pamatyti kažką tai tokio paprasto ir natūralaus. Kiek atsitraukti nuo rafinuotos ir išpuoselėtos estetikos ir pasižvalgyti, leisti akims prisiliesti prie natūralaus saulės, vėjo ir vandens sukurto grožio.. na tik šiek tiek prisilietus žmogui. Panašu, kad tai buvo atrasta.

medzio brusu laiptai vaizdas priekis

 medzio brusu laiptai vaizdas virsusmedzio brusu laiptai stiklo durys sviesa
medzio brusu laiptai detalemedzio brusu laiptai stiklo durys

Foto: QC