Skandinaviškos detalės – sąlyčio taškų beieškant

Du saviti interjero elementai patraukė dėmesį šiame skandinaviškame bute: mėlyna, žalvario apkaustais apkaustyta skrynia – staliukas svetainėje ir pasteliškai rusva, akvareliškai išplaukusi sienos apdaila miegamąjame.

Ieškant sąlyčio taškų tarp šių interjero detalių, iškylant klausimams: kodėl? kaip?.. atsiskleidė trečias įdomus rakursas. Vyriškumo ir moteriškumo pradai ar energijos, lyg ir simboliškai materializavęsi interjero dizaino detalėse bute.

Prieikime kiek arčiau.

Turint tokią skrynią, nedaug ko ir bereikia originaliam interjerui. Skrynios mėlynumas primena, galbūt ne vieną kelionę jūromis ir mariomis, žalvariniai apkaustai – keliones laike iš vienos kartos į kitą. Na gal taip ir nebuvo, bet yra akivaizdu, kad šiame skandinaviškai baltame kambaryje, skrynia patyrė savo paskirties ar funkcinę transformaciją –  virto stalu. Galbūt tai kavos, arbatos gėrimo; žvakučių, smilkalų deginimo ir dūmavimo vieta.. na gal ir visai kitiems dar dalykams skirta skrynelė.

Kiek įdėmiau patyrinėjus du fotelius, stovinčius prie staliuko – skrynios, išryškėja, atsiskleidžia trečias, aukščiau minėtas „interjero pjūvis” – lyg ir matosi vyro ir moters pėdos, paliktos svetainės erdvių smėlyje. Vieną, aukštesnįjį fotelį jau buvome sutikę, viename iš anksčiau apžvelgtų skandinaviško dizaino butų. Jį drįstume pavadinti vyriškuoju, šioje foteliukų kompanijoje. Antrasis fotelis yra kiek apvalesnių ir minkštesnių formų. Šios, Dviejų asociacijos, nuvilnija lyg ir paliesdamos ragus: vienus, pritvirtintus ant sienos, kitus, atremtus į paveikslą. Paglosto ant staliuko pamerktas gėles, aukštesnę bei apvalesnę, pasipuošusią violetiniais žiedeliais. Šių porų, In ir Jan energijos apraiškos objektų kambaryje galima atrasti ir daugiau. Pamatykite…

melyna skrynia svetainejemelyna skrynia, krosnis svetaineje copy

Žvilgsnis pro pravertas duris į antrą interjero dekoro fenomeną bute.

pasteliskai gelsva ruda balta miegamajame, durys

Miegamojo siena už lovos galvūgalio yra tokia, kokia ji yra. Greičiausiai tai kiek paremontuota, šiek tiek paglaistyta siena. Tai lyg ir tarpinis tradicinės apdailos produktas. Siena pagal sienos paruošimo, glaistymo, dažymo procesus skaitytųsi kaip ir nepabaigta.. bet kokia estetika! Siena – paveikslas. Kaip dailininko teptukui, tepant potepius ant drobės – kada sustoti? Siena primena apie kitokią estetiką interjere rašytą straipsnį.

pasteliskai gelsva ruda balta miegamajamepasteliskai gelsva ruda balta miegamajame, lovabalta spintele, juodas kailis, kede

sadecor

Toks gyvas, žavus ir nepakartojamas skandinaviškas interjeras.