Oranžinė gyvybė optimizuotoje buto erdvėje

58m2 buto pirmame aukšte įrengta svetainė, valgomasis, virtuvė ir vonios kambarys. Antrame aukšte įrengtas miegamasis kambarys. Stačiakampis buto planas ir aukštos lubos suteikė galimybę nedideliame bute įrengti antrą aukštą ir įkomponuoti spiralinius laiptus, apjungiančius buto per du aukštus erdves. Paprastas ir elegantiškas nedidelio buto interjeras.

Jeigu mintyse suskaidytume buto interjerą į sudedamąsias dalis: spalvas, formas, erdves, – išryškėtų dvi pagrindinės, charakterizuojančios buto interjerą savybės:

1. Buto erdvės optimizavimas, suprojektuojant ir įrengiant antrą aukštą bute su aukštomis lubomis. Butai su tokiu būdu išplėsta gyvenamąja erdve ypatingai patrauklūs dėl praktinių priežasčių: sukuriama papildoma erdvė; ir dėl estetinių: atsiranda daugiau galimybių savitam, įdomesniam buto interjerui sukurti. Daugiau rašyta čia.

2. Buto dekoro spalvinė paletė. Dar vienas paspalvoto interjero pavyzdys, keli spalvos brūkštelėjimai, prasiveržimai, plūpsniai baltai pilkame interjere. Bendra buto erdvė, kaip nespalvoto kino kadras ar juodai balta nuotrauka, į kurią oražiniais atspalviais įsiveržia virtuvės baldai; oranžiniais ir raudonais – kilimai; raudonais, žaliais, geltonais – gėlės.

Kaip saulė savo šviesa ir šiluma palaiko įvairių gyvybės formų atsiradimą ir vystymąsi žemėje, oranžiniai atspalviai, – sklindantys iš virtuvės, minkštai išsitiesę ant svetainės grindų, besiilsintys ant sofos ir fotelio, laukiantys prisilietimo su vandeniu vonioje ir besiruošiantys miegui miegamąjame, – įasmenina, įneša ir apgyvendina ugnį, gyvybę statiškame ir nejudriame, baltai pilkame buto interjere. Balti, juodi paveikslai ir dekoratyviniai objektai, išdėstyti savo tiksliai apibrėžtuose erdvės taškuose, sukuria dar daugiau priežasčių oranžinės gyvybės atsiradimo erdvėje užuomazgoms.

Laiptai, savo atviromis pakopomis ir retais žingsneliais erdvėje besisukančių turėklų strypais, lengvai praleidžia natūralią šviesą į virtuvės erdvę. Didelis langas kartu su baltais baldais prisideda prie erdvės optimizavimo idėjos interjere, sukurdami didesnės erdvės įspūdį ir giedrą nuotaiką šiame unikaliame nedidelio buto interjere.Lofto interjeras

Lofto interjeras1

Lofto interjeras2

Lofto interjeras3

Lofto interjeras4

Lofto interjeras5

Lofto interjeras6

Lofto interjeras7

Lofto interjeras8

Lofto interjeras9

Lofto interjeras10

Lofto interjeras11

 

Freshome

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *