Oranžinė spalva miegamojo kambario interjere

Oranžinė spalva, panaudota miegamojo kambario interjerui dekoruoti, atrodytų gal kiek per aktyvi. Tačiau pagal rytų tradicijas ar pagal čakrų teoriją oranžinė spalva yra Svadhistana čakros, seksualinės energijos čakros spalva. Kaip ir kiekviena spalva, oranžinė spalva turi tam tikras energetines savybes.

Svadhistana chakra

Oranžinę spalvą panaudoti miegamojo interjere gana sudėtinga, nes oranžinė spalva skatina energingumą, kūrybiškumą, drąsą, ryžtingumą; skatina naujos gyvybės atsiradimą. Kitu požiūriu, miegamasis kambarys yra skirtas poilsiui, miegui. Matome, kad miegamasis kambarys atlieka mažiausiai dvi funkcijas žmogaus gyvenime. Kaip tai suderinti? Galbūt, savo pasirinktomis spalvomis miegamojo kambario interjerui dekoruoti, Jūs galite sustiprinti norimą funkciją, pvz. žalia spalva, daugiau ramybės, oranžinė – daugiau veržlumo.

Kaip išspręsti miego problemą oranžiniame miegamąjame? Gal tiesiog, išjungiant šviesą ir nugrimztant į sapnų karaliją, keliaujant iš oranžinės, į geltoną, žalią, mėlyną ir violetinę. Ir tegul aukso spalva apvainikuoja Jūsų sapnus.

Grįžkime atgal į oranžinį miegamąjį.

Keletas patarimų, jei apsisprendėte dekoruoti miegamąjį kambarį oranžine spalva ar jos atspalviais.

1. Pagalvokite, kiek daug oranžinės spalvos norėtumėte savo kambario interjere? Kad apsispręsti, atkreipkite dėmesį savo kambario dydį, ir į tai ar Jūs oranžinę spalvą kambaryje naudosite kaip foną ar kaip akcentą.

2. Kokią oranžinę pasirinkti – beveik geltoną, apelsino, persiko ar beveik raudoną oranžinę? Tai priklausytų nuo Jūsų norų, gal net galimybių: kokio „oranžiškumo” detales, aksesuarus Jūs rasite nusipirkti ar „susikonstruoti”. Šiek tiek sušvelninti oranžinės spalvos jėgą gali pilki atspalviai. Todėl ypatingai gražūs oranžinės, pilkos spalvų deriniai namų erdvėse.

3. Tamsiai rudos, ar beveik raudonos spalvos medienos baldai; veidrodžių, paveikslų rėmai pratęstų oranžinės spalvos egzistenciją raudonoje ar rudoje spalvose.

4.  Kambaryje galėtų atsirasti, oranžinės spalvos užuolaidos, lovos užtiesalai, pagalvėlės, ypač jei kambario sienos baltos ar pilkos spalvos.

5. Oranžinės spalvos karščiui atsvara galėtų būti vėsaus paviršiaus medžiagos, pvz. šilkinės pagalvėlės, patalynė, užuolaidos. Augalai savo žaluma ataušina oranžinės spalvos karštį ir įneša gyvybės į kambario erdves.

Pastudijuokime, kaip oranžinė spalva panaudota, dekoruojant miegamuosius žemiau esančiose nuotraukose.

oranžinis miegamasis

Oranžinė balta miegamojo interjere

oranžinė, akvamarino spalvos miegamojo interjere

oranžinis miegamasis1

Oranžinės lovos pagalvėlės

oranžinė lova

oranžinė raudona ruda miegamojo interjere

geltona oranžinė žalia raudona miegamojo interjere

oranžinės detalės miegamojo interjere

oranžiniai lovos užtiesalai

pilka rausva miegamojo interjere

oranžinė spalva miegamojo interjere

oranžinis miegamasis2

balta lova, rausva siena


Daugiau miegamojo interjerų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *