2 klausimai apie prieškambario interjerą

Prieškambario interjeras, sukėlęs kažkuo panašias asociacijas, kaip kiek anksčiau aprašyta interjero dekoro nuotrauka. Po pirmo susižavėjimo spalvomis, medžiagų paviršiais, dekoro detalėmis, uždaviau sau klausimą: – Kokiais suvokimo, pojūčių receptoriais aš suvokiu, šioje nuotraukoje atvaizduotą prieškambario interjerą?

Greitas atsakymas, tiksliau pojūtis: – SKONIO!

Tiesiog liežuvio galiuku, prispaustu prie gomurio, jaučiu interjero skonį. Kokiu tai būdu jaučiu detalių, spalvų, formų, kompozicijos erdvėje „skonį”. Įspūdis analogiškas, kai prieš akis matote ar įsivaizduojate mintyse, ką nors skanaus, ką norėtumėte paragauti.

Akys tiesiog ragauja prieškambario interjerą. Dekoro spalvos akių pagalba, medžiagų paviršių sukelti sensoriniai (jutiminiai) signalai tam tikrų nervų kanalais persiduoda smegenims. Smegenyse taip ir jaučiasi, kaip detalių sukeltos mintys, vaizdai, pojūčiai ieško kontaktų su kitomis idėjomis, receptoriais. Mano atveju, leidžiasi žemyn iki liežuvio ir gomurio susilietimo taško.

Pabandykite užduoti sau pirmą klausimą:  kokiais suvokimo ar pojūčių receptoriais aš suvokiu šį interjerą?

Uždaviau sau antrą klausimą: – Kuria čakra (bioenergetinis centras žmogaus kūne pagal indų tradicijas), kuriuo bioenergetiniu centru suvokiu interjerą?

7 čakros iliustruotos Gil Dekel

Gil Dekel iliustracija.

 (daugiau informacijos apie čakras)

Ranka prisilietė prie krūtinės ląstos – širdies čakra. Kodėl? Detalės, spalvos, paviršiai tiesiog iki ašarų yra harmonijoje.

Galbūt kitam žmogui „skambės” kitos erdvės: sukurs emocinį ar kultūrinį rezonansą ar rezonuos su kitu energetiniu centru. Grįžtant prie asociacijų su maistu, skonio receptoriais, skirtingi žmonės mėgsta skirtingus patiekalus, skirtingus maisto produktus. Panašiai ir su interjeru: vieniems patinka, „skanus” vienoks dekoras, kitiems kitoks.

Antras klausimas: – kokiu energetiniu centru aš suvokiu šį interjerą? Koks energetinis centras rezonuoja su interjeru fotografijoje? Pabandykite „pagroti” savo čakromis. Žiūrėkite į nuotrauką, įsivaizduokite kuo daugiau detalių, esančių šio prieškambario ar holo interjere. Laikydami ranką delnu į save, 10-20- 30cm priešais savo kūną, pavedžiokite nesubėdami aukštyn – žemyn. Kurioje vietoje norėtųsi palikti ranką? Kur ranka sustoja? Gal jaučiate  lengvą dilgčiojimą rankoje, rankai esant ties tam tikra vieta kūne, ar atvirkščiai jaučiate kokį tai pojūtį savo kūne, ar lengvą emociją, jaudulį?

Paeksperimentuokite ir atsakykite į aukščiau pateiktus du klausimus.

Būtų įdomu išgirsti, kaip pavyko.

Violetinė spalva, interjero dekoras prieškambaryje

Paveikslas, juodi laiptai hole

P.S. įpusėjus rašyti straipsnelį, pabandžiau pajusti, kuri čakra rezonuoja tuo metu. Mano ranka buvo nebe ties krūtine – širdies čakra, bet ties kakta, trečios akies čakra. Galbūt, kad aš nebe emociškai jaučiau prieškabario dekoro detales, bet analitiškai.

violetiniai šviestuvų gaubtai, paveikslas iš arčiau

violetiniai šviestuvų gaubtai, paveikslas iš arčiau 2

stalas iš arčiau

Ankstesnis prieškambario dekoro variantas.

prieškambario interjeras buvusi kompozicija

47 Park Avenue

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *