Optinis efektas lofto interjere, Paryžiuje

Dar kartą „Namų dizainas” puslapiuose galime susipažinti su anamorfinio meno kūriniais. Šį kartą privačiame lofto interjere. Moderniai įrengta ir apstatyta palėpė yra įsikūrusi sename, XVIII amžiaus pastate, esančiame Paryžiuje. Iki rekonstrukcijos tai buvo sandėlio patalpos.

Erdvėje per du palėpės aukštus šveicarų menininkas Felice Varini „pakabino” erdvinę kompoziciją iš mėlynos spalvos linijų.. kurios yra nupieštos ant įvairiausių palėpės plokštumų: sienų, lubų, laiptų turėklų. Žiūrint iš tam tikro erdvės taško svetainėje, linijos ant sienų, lubų lyg ir atgyja, atšoka nuo plokštumos, tapdamos erdvine linijų kompozicija, lyg ir erdvėje sustingusia 3D linijų abstrakcija.

erdvinė linijų kompozicija svetainės erdvėje

Įspūdį sustiprina originalaus dizaino baldai ir paveikslai ant sienų. Balta sofa, rausvos ir geltonos spalvos foteliai, stikliniai staliukai, paveikslai ant sienų, kilimas ant grindų, kiekvienas erdvės „gyventojas” spinduliuoja savo energiją.

lofto svetainė vaizdas iš viršaus

Laiptai veda į galeriją antrame aukšte,  iš kurios galima patekti į miegamuosius ir vonios kambarį. Keletas mėlynų linijų, besiilsinčių ant įvairių plokštumų.

lofto laiptai, geltonas fotelis

lofto valgomasis, Merlin Monro paveikslailofto valgomasis, veidrodinis staliukaslofto svetainė iš arčiau

Viršutiniame lofto aukšte iš svetainės ir valgomojo erdvių matomas atviras koridorius. Visa palėpės erdvė apšviesta natūralia šviesa, krintančia pro stoglangius, įrengtus beveik per visą stogo ilgį. Ant sienų, lubų, metalinės stogo konstrukcijos, kolonos, laiptų turėklų lyg ir padrikos mėlynos linijos, suformuojančios erdvinę linijų kompoziciją svetainės erdvėje.

atviras koridorius palėpės antrame aukšte

Nedidelėje terasoje oranžinių linijų kompozicija, – tikėkimės ant jos galima atsisėsti ir pasidžiaugti puikiu lofto interjeru ir pasišildyti paryžietiškos saulės spinduliuose.

lofto terasa Paryžiuje, oranžinė kėdė

the designer pad