Puikus namas ant ežero kranto

Namo interjeras apdailos ir dekoro medžiagų panaudojimo sprendimais pirmame ir antrame namo aukštuose yra kiek skirtingas. Pirmame namo aukšte vyrauja gana santūrios spalvos ir žemiški medžiagų paviršiai. Ryškiai raudona dekoro detalių ugnis antrame aukšte tampa atsvara kitai gamtos stichijai – vandeniui, skalaujančiam namo sienas. Namas tampa lyg modernia betono, metalo ir stiklo tvirtove.

Namo interjeras ir eksterjeras – jei gerai įsiklausyti, galima išgirsti feng shui garsus ar garsų sąskambius. Rekonstruotas namas savo formomis artimai ir gyvai bendrauja su gamta. Lauko baseinas, lyg mažasis ežero broliukas, aktyviai dalyvauja bendrame formų ir tūrių žaidime, kurį žaidžia nuostabus pastatas.

Gyvenamąjį namą puikioje vietoje šalia Austino ežero, Teksase projektavo architektūros studija Bercy Chen Studio. Tiksliau, tai yra 1980 metais statyto namo rekonstrukcija. Senasis namas ypatingai nesirūpino gamtos ar eksterjero teikiamais privalumais. Tačiau rekonstruotas namas mielai sutinka su gamtos pasiūlytomis žaidimo sąlygomis ir iš konkurento lengvai ir žaviai tampa pilnateisiu gamtinės aplinkos nariu.

Svetainės interjeras su paveikslu
Štai ką apie namo projektą sako patys architektai: ” – Iššūkis buvo sukurti jautrų ir išraiškingą pastatą, prisitaikant prie egzistuojančių sąlygų. Panaudojus stiklą, metalą, detales, apšvietimą, namas buvo kaip ir iš naujo atrastas. Atspindžių, skaidrumo, spalvų ir geometrijos sąmokslas įnešė  į namus natūralią šviesą. Naujas soliariumas, baseinas, „augalinis” stogas bendrauja su aplinka. Eksterjero medžiagos, stogo konstrukcijos detalės suteikia namo tūriui švarias linijas ir drąsų buvimą, kaip ir įterpdamos originalius stoglangius ir stogo kraigą į bendrą visumą.”

namas pusiasalyje
Veja, esanti priešais pastatą, kaip ir įžingsniuoja pro pirmo aukšto duris ir langus, pakyla nusklembtu stogo šlaitu, prasibrauna pro balkono turėklų stiklą, apsižvalgo po antrą aukštą ir metalo sijomis ir kolonomis tykšta į baseine plūduriuojantį vandens mėlį, įsupdama šį žmogaus kūrinį  į gamtos skraistę.

Namo interjeras matomas pro langus temstant

Savo būtimi namas tiesiog dvelkia nesudrumsčiama ramybe.

Metalo sijų, betoninių sienelių, vandens baseine žaismas
Metalo sijos, betoninės baseino sienelės, dekoruotos akmens masės plytelėmis, banguojantis baseino vanduo trykšta drąsa, atviraudamas prieš gamtos ramybę.

meditatyvus interjeras

Tyras Dzenas. Kas ką kontempliuoja gamta mane, ar aš gamtą..Kur išorė, o kur vidus?

Medinė namo lauko terasa
Koridoriaus į svetainę interjeras
Interjero ir eksterjero kompozicija

Spalvos neuždarysi kambaryje ir nesulaikysi sienomis, langais ar durimis.

Salono su vaizdu į valgomąjį interjeras
Interjero kompozicija antrame namo aukšte

Antro aukšto interjero detalės tiesiog įsminga savo skaisčiu raudoniu.

Holas su matinio stiklo pertvaromis
Raudonos spalvos akcentai holo interjere
Stikliniai laiptų turėklai į antrą aukštą
Saulėgrąžų akcentas virtuvės interjere
Virtuvės interjeras – raudonmedžio spalvos virtuvinės spintelės, baltai žalsvi kėdžių atlošai ir akcentas – trys saulėgrąžos permatomo stiklo vazoje.
Valgomojo interjeras name

foto: freshome

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *