Juodos laiptų pakopos baltoje erdvėje, bute Paryžiuje

Nuostabus buto interjeras Paryžiuje. Ar jūs kada nors matėte gražesnius, tiksliau būtų, paprastesnius laiptus? Laiptai aišku nepakartojami.. ar pakartojami, kaip miela daina, kurios melodija paprasta ir niekada nebeužmirštama. Norisi niūniuoti pačiam, girdi dainuojant kitus. Norisi pagroti gitara, girdi kaimynę grojant pianinu, vakarėlyje muzikantą grojant saksofonu. Kai kas improvizuoja, kai kas kuria savo versijas. Ką tik parašiau komentarą: ” – Šie laiptai kaip daina. Jie ne vaikščiojimui, jų reikia klausytis.” Na tai poetiškoms sieloms.. ir tikrai nesiūlyčiau sėdėti šalia ir laukti, kada laiptai pradės skambėti.. ir lipti jais iš tiesų reikės ir netgi įvairiais atvejais ir progomis.

Tad, norintiems grįžti iš garsų ir muzikinių palyginimų erdvės į statybinių, konstrukcinių ir projektinių faktų erdvę, tai – 95 m2 butas, apimantis du viršutinius, 18-ojo amžiaus namo aukštus. Apatiniame aukšte įrengtas holas, svetainė, svečių kambarys, virtuvė ir vonios kambarys. Buto savininko privati ​​erdvė įrengta viršutiniame aukšte, į kurią patenkama aukščiau minėtais minimalistiniais laiptais.

Minimalaus dizaino bute autoriai – Ecole. Tai dizaino studija, kurios pagrindinės veiklos rūšys yra architektūra, dizainas ir grafikos dizainas. Dar gal vienas išskirtinis buto interjero bruožas ar tiksliau lyg ir ne bruožas, bet aplinka, kurioje tarpsta interjero detalės: puiki balta lentyna, paveikslas virš židinio, žalia kėdė, tai – juodos ir baltos fonas. Panašu, kad tai suteikia buto interjerui nepakartojamą lengvumą ir eleganciją. Šis derinys turbūt niekada neatrodys senas ar „išeis” iš mados.

baltas butas Paryžiuje, atviros lentynossvetainės, virtuvės erdvė, minimalūs laiptaibutas, virtuvė, židinys, minimalios, juodos laiptų pakopos

butas Paryžiuje, baltos lentynos
butas Paryžiuje, laiptų aikštelė antrame aukštemiegamasis, juodos sijos lubose
kriauklė vonioje, vaizdas pro langą

Emmas designblog