Miegamasis kambarys, kabantis 50 m2 buto erdvėje

Originalus, 50m2 buto interjeras Paryžiuje, kurį projektavo prancūzų architektūros studija ecdm.

Pagrindinė ir įdomiausia interjero ir vidaus išplavimo siužeto linija, tai – miegamasis, kabantis buto erdvės viduryje. Dar viena netradicinio siužeto linija – miegamasis, tradiciškai laikomas privačia namų erdve, yra projektuojamas kiek nuošaliau ir toliau nuo potencialių ar esamų svečių akių, tačiau šiame bute miegamasis yra pirmame plane. Miegamojo erdvė yra atvira ir vieša. Įeiti į miegamąjį net nėra durų. Nėra ir laiptų. Miegamojo grindys yra pusmetriu pakilusios virš virtuvės grindų lygio, ir į miegamąjį kaip ir įšokama. Dar vienas smagus dalykas – ant miegamojo grindų krašto, pakilusio apie pusę metro virš virtuvės grindų, galima pasėdėti lyg ant suoliuko ir, maskatuojant kojomis lyg ant pasaulio krašto, pažvelgti į gyvenimą kiek paprasčiau.

Miegamasis savo atvira erdve yra atsigręžęs į virtuvę. Visu savo kubiniu tūriu miegamasis yra pakibęs 3,70m. aukščio svetainės erdvėje. Į svetainę galima patekti lapteliais, įrengtais abiejose miegamojo kubo pusėse, kuriais nusileidžiama apie 1,50 m žemyn į svetainę. Kadangi laiptinės yra įrengtos iš abiejų miegamojo bloko šonų, miegamojo kubas, kabėdamas svetainės erdvėje, neatrodo, kad žemintų svetainės patalpą. Tai atrodo tik kaip originalus interjero dizaino sprendimas.

Miegamojo kubas- tai metalinė konstrukcija, padengta medžio plokštėmis.

Sprendžiant iš nuotraukų, buvo nufotografuoti du buto interjero dizaino variantai. Galbūt pabrėžiant buto interjero sugebėjimą keistis priklausomai nuo kliento poreikių.

Vieną variantą galima būtų pavadinti oranžinė – mėlyna,

Kabantis miegamojo blokas bute, oranžinėmiegamasis, pakilęs virš grindų

Kitą – mėlyna – raudonai ruda.

Kabantis miegamojo blokas bute, mėlyna ruda

pakilęs miegamasis, rudavalgomojo stalas prie miegamojoKabantis miegamojo blokas bute pjūvis
Kabantis miegamojo blokas bute, baltos sienosKabantis miegamojo blokas bute, perspektyva iš viršausknygų lentyna, laiptai
mėlyna sofa, fotelis, pufikas, langai svetainėje

ecdm