Siauros linijos, ištirpstančios sniego baltume, bute Geterborge

Senokai svetainės puslapiuose besilankėme skandinaviško dizaino paliestose erdvėse. Paprastai šiaurietiški interjerai yra lengvi ir erdvūs. Šiandien apsilankykime nedideliame bute Geteborge, Švedijoje.

Sniego baltumo sienos, lubos, grindys ir keletas grakščių linijų, lyg medžio šakelių, vėjo blaškomų tarp ledokšnių, nuo šalčio skambančioje tyloje. Kaip sukurti šviesius ir erdvius namus, kai gyvenamasis plotas yra 39 kvadratiniai metrai? Vienas iš būdų, tai plonos, siauros linijos ir linijytės, formuojančios vidaus erdvių dekoro elementus. Paveikslai ant sienų, įrėminti siauruose, juodos spalvos rėmeliuose; plonas, ant grindų pastatomo šviestuvo strypelis; trys, vienas po kitu sustumiami staliukai siauromis kojelėmis; trapiai ploni staliukų stalviršiai. Siaurėjanti aukštyn lentyna, lyg ir išnyksta sienos baltume. Sofa taip pat susilieja ir išnyksta sienos baltyje, išryškėjant tik pilkoms, melsvoms ir tamsesnės mėlynos spalvos pagalvėlėms. Na ir vienas puikus, ir greičiausiai brangus pagrindinis akcentas – kėdė – fotelis prie lango.

geltonas fotelis baltoje svetainejetrys sustumiami staliukai baltoje svetaineje

Baltas staliukas ištirpsta sienos baltume, ir vėl matome siauras šviestuvo strypelių ir kėdės kojelių linijas.

baltas staliukas, grindys, sienos


Dar keletas paveikslų siaurai juoduose rėmeliuose.

balta skandinaviska svetaine

Geltonai rudos spalvos fotelio plastika svetainės kambaryje atsikartoja grakščiai lenktose staliuko prie sofos linijose.

lenktu formu staliukas svetainejelentyna siaurejanti i virsu

koridorius linoleumas rudasmiegamasis paveikslas virs lovos
langas virtuveje

Mystra cafe