Vaikų kūrybinė laisvė: interjero instaliacija

Menininkė Yayoi Kusama, Queensland galerijoje, Brisbene, Australijoje sukūrė kupiną gyvenimo džiaugsmo ir beribės kūrybinės laisvės interjero instaliaciją, kurioje dalyvavo 1000 vaikų. Dvi savaites vaikai galėjo kur panorėję klijuoti įvairiaspalvius lipukus. Kambario sienų, lubų, grindų paviršiai, net pačios smulkiausios detalės ir detalytės buvo nudažytos balta spalva. Kambarys tapo tiesiog akinančiai baltu. Balto kambario sienos, lubos, grindys, kiti aksesuarai, kaip baltos paveikslo drobės, buvo patikėtos vaikams su šimtais tūkstančių apvalių, įvairiaspalvių lipdukų rankose. Instaliacijos pavadinimu „The Obliteration Room” (Užmiršimo, išbraukimo kambarys) taps Kusamos parodos „Žiūrėk dabar, matyk amžinai” dalimi.

Pakelkite akis nuo kompiuterio ekrano ir apsižvalgykite aplink.. Kokios spalvos „lipdukai”, dėmės, plokštumos, formos supa Jus? Ar tai tie spalvoti „lipdukai”, kuriais Jūs norėjote nuspalvoti savo kambario, buto, namo sienas ar lubas? Ar Jūs nebuvote apriboti nuomonių, „specialistų” patarimų, „tendencijų”, „madų”? Ar tai iš tiesų Jūsų aplinka, tokia aplinka, kurią Jūs pats,-i pasirinkote, norėjote sukurti, norėjote turėti? Ar Jūs pilnai ir nevaržomai išreiškėte savo jausmus ir sugebėjimus (patys nenuvertindami savęs ar draugų, profesionalų, autoritetų „pagalba”), kurdami savo aplinką?  

vaikų nuspalvota interjero instaliacijavaikų nuspalvota interjero instaliacija1 vaikų nuspalvota interjero instaliacija3

vaikų nuspalvota interjero instaliacija4vaikų nuspalvota interjero instaliacija5

Web Urbanist

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *