6 patarimai, kaip įsirengti virtuvę lyg tikram šefui

Į maisto gaminimą kiekvienas iš mūsų žiūri skirtingai: vieniems tai ne visuomet maloni prievolė, tuo tarpu kiti ruošdami patiekalus įdeda daug laiko ir širdies. Antroji žmonių grupė dažniausiai kelia aukštesnius reikalavimus virtuvės įrengimui – juk tobulam kulinariniam šedevrui reikia ne tik gero recepto, bet ir puikių sąlygų jo išpildymui. Tad jeigu ir Jūs noriai leidžiate laiką virtuvėje ir nuolat stebinate aplinkinius savo sugebėjimais, įrengdami virtuvę turėtumėte atsižvelgti į šiuos patarimus.

Chef-min

  1. Daugiau laisvų stalviršių. Tikriausiai sutiksite, jog kulinariniams eksperimentams reikia pakankamai daug erdvės – būtent dėl šios priežasties svarbu pasirūpinti tvarkingais ir neapkrautais stalviršiais. Tad jei yra galimybė, smulkius virtuvės įrenginius vertėtų sudėti į spinteles – kitu atveju bent jau pasirūpinkite, kad jie netrukdytų patogiam Jūsų darbui. Ant stalviršio turėtų likti tik dažniausiai naudojami reikmenys ir kiti atributai, pavyzdžiui, prieskoniai – tuomet galėsite susikoncentruoti tik į gamybos procesą.
  2. Kokybiška ir funkcionali virtuvės įranga. Tai dar vienas labai svarbus aspektas, kuris gali užtikrinti, kad viskas klostysis taip, kaip suplanuota, o galbūt netgi įkvėps naujiems eksperimentams. Tad jei dažnai gaminate, vertėtų investuoti į patikimą ir, svarbiausia, funkcionalią įrangą – šiuolaikinės orkaitės ir kiti gaminiai šiais laikais stebina savo galimybėmis, todėl tikrai galėsite išbandyti ne vieną įdomesnį receptą.
  3. Tinkamas virtuvės išplanavimas. Tuomet, kai kalbama apie patogų virtuvės išdėstymą, dažniausiai minimas „darbinis“ trikampis – kitaip tariant, erdvė tarp šaldytuvo, maisto ruošimo vietos ir kaitlentės bei orkaitės. Jei visas šias zonas galėsite patogiai pasiekti, maisto gamyba klostysis kur kas efektyviau – tai neabejotinai atsispindės ir Jūsų paruoštame patiekale. Tad jeigu turite galimybę koreguoti virtuvės išplanavimą, įsitikinkite, kad visi svarbiausi įrenginiai yra arčiau vienas kito.
  4. Vieta maisto produktams. Mėgstantiems gaminti, labai svarbus ir šaldytuvas – juk dažniausiai čia laikome kur kas daugiau šviežių maisto produktų. Visgi, jo pasirinkimas priklausys nuo asmeninių Jūsų poreikių: pavyzdžiui, jei gamindami dažnai naudojate šaldytus produktus, Jums geriausiai tiks didesnį šaldiklį turintis šaldytuvas, o jeigu pirmenybę teikiate šviežiems ingredientams, atitinkamai galima rinktis prietaisą be šaldymo kameros. Įvairių tipų šaldytuvus ir kitą virtuvės įrangą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.
  5. Patogi kriauklė. Nuplauti ir nusausinti produktus, išplauti lėkštes… Be šio gaminio patogaus darbo virtuvėje tikrai neįsivaizduojame, todėl tikrai vertėtų paskirti laiko jo paieškoms. Dažnai ruošiant maistą, patogiausia būtų įsigyti du dubenis turinčią kriauklę, tačiau labai svarbu atkreipti dėmesį, jog toks variantas užima gerokai daugiau stalviršio erdvės, tad šiuo atveju poreikius teks derinti su galimybėmis. Visgi, virtuvės kriauklės gali būti pačių įvairiausių išmatavimų, todėl bet kuriuo atveju pavyks surasti kompromisą.
  6. Talpi indaplovė. Įsigiję talpią indaplovę, išvengsite vieno ne itin malonaus buities darbo ir tuo pačiu sumažinsite virtuvės kriauklės apkrovą, todėl toks variantas ypač pravers tuomet, kai nebus galimybės įsigyti dvigubos plautuvės. Tikėtina, jog šiuo įrenginiu džiaugsis ir kiti, net ir rečiau gaminantys šeimos nariai!

Pritaikę šiuos paprastus patarimus savo virtuvėje, sukursite patogią ir tvarkingą aplinką, kurioje gaminti maistą bus visuomet malonu. Tad jei šiuo metu nesate patenkinti šios erdvės išplanavimu – atėjo metas ryškiems pokyčiams!