Lyg iškaltas ledo luite palėpės interjeras

Palėpės interjeras įgyvendintas Liucernos senamiestyje, Šveicarijoje. Esamos situacijos iššūkis buvo tamsi erdvė su stoge įrengtais mažais stogo langeliais. Šviesą taip pat blokavo viršutiniame aukšte įrengta terasa. Buto sienos formavo gana monotonišką stačiakampės formos planą palėpės bute.

Gus Wustemann Architects pagrindinė palėpės erdvių dizaino koncepcija – palėpės tūris tai ledo luitas, ledkalnis ar ledokšnis, kurio gabalus atitirpinus, atkirtus ar atkapojus į butą palėpėje galėtų pakliūti natūrali dienos šviesa.

Palėpės erdvėje formuojamas šiaurės kraštovaizdis. Pagrindiniu kraštovaizdžio elementu ar palėpės dekoro motyvu tampa ledkalnis, lyg ir lede išskaptuoti ar atitirpę laiptai. Ledkalnį lyg dvi uolos iš kraštų supa du tūriai, viename iš kurių yra įrengtas vonios kambarys, kitame – pagalbinė patalpa. Laiptuoto ledo kalno papėdėje ilsisi slėnis ar užšalęs ežeras – lygios, baltos ir blizgančios lyg ledas grindys, paspalvotos medinių uolų atspindžiais ir apšviestos nuo ledkalnio laiptų viršaus krintančia natūralia saulės šviesa.

Palėpėje yra minimalus kiekis nuorodų apie buto erdvių paskirtis. Baldai, detalės tai tik ledo, uolų skulptūros lengvai ir švelniai glostomos saulės spindulių.

Ledo laiptai jungia buto erdves su terasa, esančia ant stogo, iš kurios atsiveria puikus vaizdas. Dar vienas praktinis dekoratyvinių laiptų pritaikymas – tai puiki pasisėdėjomo vieta ir tribūna stebėti virimo ar kepimo procesams, vykstantiems virtuvėje.

Užuolaida, pagalvėlės kiek suminkština ir sušildo ledo erdves ir sugrąžina mus į civilizacijos sūkurį.Balta palėpė dekoratyviniai laiptai ledynai

Virtuvė laiptai ledynas

Balta palėpė virtuvės, valgomojo interjeras

balta palėpė svetainės erdvė

Balta palėpė miegamojo interjeras

Dušo interjeras baltoje palėpėje

Vonia laiptai ledynas

Palėpės interjeras stalas

Dornob

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *