Vonios interjeras: karšta – šalta, švelnu – grubu, laukas – vidus

Vanduo, šiluma, švara ramina. Vonios interjeras relaksacijos požiūriu išsamiai buvo aprašytas ankstesniame straipsnelyje. Šį straipsnelį iliustruojančios vonių interjerų nuotraukos taip pat turi raminantį poveikį, tik šį kartą į tai pažiūrėkime kiek kitu rakursu.

Kai supratau, kad šias nuotraukas norėčiau patalpinti straipsnyje, iškilo klausimas: kuo kambariai ypatingi, kodėl akys užkliuvo už šių nuotraukų, kodėl žiūrint į dizaino detales lyg ir net skonio receptorių veikla suaktyvėja? Gal 5 valandas ”vaikštinėjau” po internetą, miškai nuotraukų: kuo šie vonių interjerai išsiskiria iš kitų? Iškilo klausimas ir, žiūrint į nuotraukas, atžingsniavo atsakymas: dekoruojant buvo puikiai panaudotas kontrasto efektas. Tai yra tarpusavyje priešingų medžiagų, formų, savybių: karšta ir šalta, klasikinis ir modernus, minkštas ir kietas, laukas ir vidus, apvalus ir kampuotas ir t.t. derinys ar tam tikras santykis tarpusavyje!

Kontrastai yra tai, kas būdinga šiems vonių interjerams. Žemiau esančioje nuotraukoje, šiltos, rudos spalvos vonios detalės yra priešpastatytos šaltoms, baltos spalvos vonios detalėms; karštas vanduo vonioje tiesiog saldžiai malonus, matant apsnigusius medžius už lango; metalinių santechninės įrangos detalių blizgesį ir skambesį, sugeria pilka plytelių siena ir minkštas kilimėlis ant baltų grindų.

Kontrasto efektas – tai viena iš interjero dizainerio stebuklingų lazdelių, kuri genialai įvaldyta, dekoruojant šias patalpas. Panagrinėkime ir atraskime kontrastuojančias detales žemiau esančiose nuotraukose.

Apsnigusios eglės už vonios kambario lango
Kalnai už vonios lango
veidrodis masyviuose rėmuose vonios interjere
Pilko akmnens masės plytelės, medinės grindys vonios interjere
vonios vaizdas iš viršaus
miestas naktį už vonios kambario lango
miškuoti kalnai už vonios lango

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *