Gyvenamas namas transformavosi iš tekstilės fabriko

Fabriko pastato vaizdas iš priekio

Naujai projektuotose erdvėse seno fabriko metalo konstrukcijos, dabartiniai, antikvariniai ir paties savininko projektuoti baldai, kelmai, keistos formos kamienai, paveikslai apsigyvena kartu.

Verslininkas Tilman Paas, galima sakyti, prikėlė pastatą iš griuvėsių. Tai 1930 metais ant Reino upės kranto (30 km už Cologne, Vokietijoje) pastatytas tekstilės fabrikas. Tai statinių kompleksas, kuriame 300m2 yra skirta gyvenamam plotui. Projektas nuo planavimo iki įdiegimo yra paties savininko ir meistrų komandos kūrinys. Architektas parūpino leidimą statybai ir pateikė bendro pobūdžio idėjas.

Įėjus į pastatą, atsiveria svetainės, valgomojo ir virtuvės bendros erdvės. Svetainėje dėmesį patraukia pritrenkiančio tūrio ir masės židinys, metalinės konstrukcijos, savininko suprojektuotas kavos stalelis, sukonstruotas panaudojant metalo sijas, pramoninius ratus ir stiklą. Kietas metalo paviršius kontrastuoja su minkštais odiniais foteliais ir sofomis. Malkos, esančios šalia židinio, savo natūraliai grubokais sausos žievės ir skaldytų malkų medienos atplaišų paviršiais kontrastuoja glotniai lygiems odinių baldų paviršiams. Malkos žaidžia ir „šalta – karšta” terpėje, savo šiluma kontrastuodamos su vėsia minkštos dalies oda ir šaltomis pilko metalo detalėmis, panaudotomis svetainėje.

Metalinis židinys, sijos, staliuko detalės  svetainės interjere

Priešingoje židiniui pusėje yra kitas masyvus tūris. Tai medinis blokas per du aukštus, kuriame įrengti pirmo ir antro aukšto wc ir vonios kambariai. Svetainės pusėje per visą medinio bloko sieną įrengta knygų lentyna.

Knygų lentynų vaizdas iš svetainės kambario

Bendra erdvė yra natūraliai apšviesta. Šviesa patenka pro didžiulius, beveik  antro aukšto lubas siekiančius langus. Atvirose erdvėse puikuojasi Picasso, Warhol,  Calder ir kitų žymių dailininkų paveikslai.

Jaučiama ypatinga meilė gamtai ir aplinkai. Natūraliai, kaip miške, mėtosi medžių kelmai, kamienai, šakos.

Vienas iš namo interjero atributų, tai toje pačioje erdvėje „sugyvenantys” dabartiniai baldai, antikvariniai baldai ir švarių ir aptakių formų paties Paas kūrybos  baldai. Sofos, foteliai, stalai, virtuvės baldai, metalas,  medis, gamykliniai atributai egzistuoja kartu,  savo natūralia prigimtimi ir originaliu deriniu sukurdami įdomų ir įmantrų vaizdą. Nėra abejonės, kad Paas aistra šiam senam pastatui ir vizija pavertė šį pastatą ypatinga erdve.

Paveikslai svetainės interjere
Medžio skulptūra virtuvės interjere
metalo sija virtuvės interjere
Gamyklinės paskirties detalės laiptinės interjere
lova su dekoratyvinėmis sukto metalo detalėmis
veidrodis ant medinės plokštės vonios interjere
Lentynos batams vaizdas iš vonios kambario
Avies skulptūra antro aukšto hole

foto: thedesignerpad

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *