Mažo buto erdvės organizavimas

Menininko studija buvo įrengta 15 m2 bute, esančiame betoniniame, 60 metų senumo pastate, Tel Avivo centre. Architektai Raanan Stern ir Shany Tal 15 kvadratinių metrų sukūrė universalią erdvę – tai menininko dirbtuvės, miegamasis, svečių apsilankymo bei kolegų susitikimo vieta.

Pagrindinė idėja interjerui atsirado, norint suorganizuoti bei sutalpinti šeimos ir asmeninę menininko kolekciją, sukauptą nuo 1940-ųjų iki dabartinių laikų. Šiuo tikslu eksponatai buvo matuojami ir organizuojami pagal grupes, dydžius bei meninius ryšius. Taip gimė visa stalčių ir pertvarų juose sistema.

Taip pat buvo sukurti stalčiai susidėti sukurtiems darbams, įrankiams ir medžiagoms. Stumdomos durys, už vienos iš kurių, slepiasi išlankstoma lova, yra pagamintos iš padėklų. Durys gali būti nuimamos ir naudojamos darbams eksponuoti. Optimaliai organizuota buto erdvė suteikia galimybę minimaliai judant darbo zonoje maksimaliai prieiti ir pasiekti darbų įrankius, medžiagas, atitinkamai pagal jų svarbą.

Spintos ir lentynos yra pagamintos iš balto beržo. Grindys taip pat yra padengtos šviesaus beržo plytelėmis. Mediena buvo švelniai padengta laku, siekiant pakylėti medieną į lengvo subtilumo plotmes, bet vis dar išlaikant natūralaus medžio pojūtį darbo vietoje.

Pažiūrėkite, kaip atrodo mažo buto erdvės organizavimas pakylėtas iki meno formos.

mazas butas atverciama lovamazas butas, atversta lovamazas butas sviesus medis

mazas butas, atidarytos lentynosmazas butas, daug lentynu
mazas butas, knyga medine sienute

Vienintelis langas bute ir saulės apšviesta svetainės erdvė mažučiame butuke. Ko gi dar reikia?

mazas butas, langas, stalas